Shtypsi dhe e qara e nje femije

Ne jetojme ne nje kohe cregullimi, paligjshmerie dhe paudhesie(pabese). Ne jetojme ne nje kohe e qarkut te zjarrit qe digjet. E qara e femijes dhe e nenes nuk ndegjohet. Shtypja eshte bere nje shkop sundimi. Ai shkop paraqitet si Zoti i Drites e ne realitet ne vende drite perhap erresiren. Muhammedi s.a.v.s. ka thene:

,, Kur do te shfaqet Dexhali, ai do te kete me veti uje dhe zjarre``. Ajo qe njerezimi do ta shohe si zjarre do te jete uje i ftohte, dhe ajo qe njerezimi do ta shohe si uje do te jete zjarr qe djeg``(Buhari Nr. 3450)

Dhe ne emer te atij uji, Zullumi e mban fort Grbacin(Shkopin) e sundimit me doren e tij te lart. Kjo eshte nje kohe cregullimi, paligjshmerie dhe pabese. Njerezit u devijuan nga rruga e Zotit dhe zgjodhen shkopin e zullumqarit duke menduar se ai shkop eshte shkop i ujit qe ftohe. Dhe keshtu do te jete deri ne Diten e Gjykimit. Allahu sheh cdo gje dhe per cdo gje ka nje afat i caktuar, sic thote ne Kuranin famelarte:

,, ... (Shejtani tha); A e konsideron kete (Ademin) qe krijove me te mire se une? Vertete,nese me lini deri ne Diten e Gjykimit, une do te zhduke paseardhesit e tij( me iluzionet e mia duke i treguar te mirat e kesaj bote), pervec nje numri te vogel (mbi te cilet nuk kam sundim-autoritet)`` , (Isra 63)

Allahu i jep cdo person dhe cdo populli mundesine per t´u permiresuar, dhe ketij apo atij populli qe sillet me mendjemadhesi, Allahu i ka premtuar poshterim. Kjo nuk eshte nje kohe lufte. Ne vende te nje gare armatimesh duhet ndjekur nje politike paqeje dhe dashurie. Kjo eshte shpetimi i njerezimit. Kjo eshte nje kohe per te sheruar vetem shpirterisht dhe per te pranuar Zotin dhe mesazhin e Tij. Mosbesimi ne Zot eshte me i rende se vrasja. Mjere per ata qe betohen ne emer te Zotit, por me mendjemadhesi-arogant largohen nga rruga e Zotit duke ndjekur shkopin e zullumqarit.

Animoziteti dhe Paqe

Sura 49, Al - Huxhurat ajeti 14 :

,,O ju njerez, Ne ju krijuam juve prej nje mashkulli dhe nje femre dhe ju ndame ne popuj e ne fise qe te njiheni ndermjet veti. Vertet, me i ndershmi nder jush tek te Allahu eshte ai, i cili eshte me i devotshem. Dhe Allahu eshte  i Gjithedishem dhe i Informuar mire,``

Sura 5, Al-Maidah ajet 9:

,, O ju besimtare! Qendroni me kembegulje per hir te Allahut duke deshmuar drejtesisht, dhe nuk duhet qe armiqesia e nje populli t`ju nxise ta ndani padrejtesine. Ndani gjithnje drejtesine se eshte me afer devotshmeris. Dhe frikesoni prej Allahut. Vertete, Allahu eshte i Vetedishem ndaj asaj qe beni ju.``

 

Sikur njerezit ndermjet veti te njihen (te drejtat e tyre) nuk do te kishte luftera dhe urrejtje. Nuk do te kishte armiqesi,. Njerezit do te ishin te lumtur ne paqe. Mirepo fryti i ndaluar ne mes te Xhenetit gjithnje e nxis njerezit te provon per te i ngrene at fryt te ndaluar. Shejtani gjthnje mashtron njerezit qe te provon ate ftryt te ndaluar ne mes te Xhenetit duke i premtuar jete te amshueshem atyre.  Mirepo Shejtani ka sundim vetem mbi jobesimtare, e kursesi jo mbi besimtare. Kjo bote eshte e madhe dhe ka ne te edhe vend edhe buke jo vetem per shtate miliarde njerez, por edhe me shume se shtateqinde miliarde njerez. Mirepo njerezit me shume hyjne ne deren e gjere e cila cone ne shkatrim, Keta jane ata njerez pasardhesit e atyre jobesimtarve te popullit te Nuhit te cilet tentuan te ngriten ne qiell nepermjet te kulles se Babelit (Babilonit) dhe qe pastaj bashke me kullen e babelit u shkatruan dhe u rexuan ne toke duke mos e njeh njeri tjetrin dhe gjuhen e tyre. Pak jene ata qe hyjne ne deren e ngushte e cila cone ne jete. Ne jemi te gjithe prej Allahut dhe tek te Allahu do te kthehemi. Mjeri ai i cili ka bere nje veper e keqe, qofte edhe ajo veper eshte sa nje grimce, do ta! sheh tek te Zoti. Lumi ai i cili ka bere nje veper e mire, qofte edhe ajo veper e mire sa nje grimce, do ta sheh para Zotit.

O ju njerez!  Allahu nuk na krijoi pa qellim, por vetem per nje qellim, qe te adhurojme vetem Allahun dhe Aij te sherbejme duke bere vepra te mira. Bamiresia na jepe jete dhe paqe, Animoziteti (armiqesia) na shkatron sikur qe u shkaterua kulla e Babelit (Babilonit),

 

 

 

E verteta e ardhjes e Isa a.s.

Po, Muhamedi s.a.s. ka paralajmeruar ardhjen e Isa.a.s. duke thene: ,,Pasha ate ne duar te te cilit eshte shpirti im, me siguri se shpejti ne mesin tuaj do te vije i biri iMerjemes si gjykates i drejte, da ta theje kryqin, do ta vras derrin do ta vendos gjizjen, pasiria do te shtohet aq shume sa qe nuk do ta pranojne ndihmen,  Nje sexhde do te jete me e vlevshme se tere bota dhe gjithe  c`ka ne te. ``(Buhari, Hadisi Nr. 3448)

Mirepo, ne Kuranin e shenjte qendron: 

,,Dhe Muhamedi eshte vetem nje Profet. Veret, te gjithe profetet kane vdekur para tij.`` (Al-Imran, 145) 

ketu me lart jane ne dukje dy kopie e dy hadisave e Profetit Muhamedit s.a.v.s, nga Libri nr. 8 Sahihu Buhari me perkthim ne gjuhen shqipe nga Bahri Aliu nga Tetova. Lexoni dhe pastaj vendosni ju vet per cka eshte fjala, xhxhsisht a eshte fjala per nje person, apo per dy persona te ndryshme dhe cili eshte ai Isa qe duhej si mesiu i premtuar ne Islam te vije? A eshte ai Isa qe ne Kuranin e Shenjte permendet ce te gjithe profetet vdicen para Muhamedit, qe sipas Hadisit te lartepermendur  ishte i bardhe, kacurel, kraheror te zhvilluar, apo eshte fjala per nje person krejtesisht tjeter, dukja e te cilit qe do te vije dallohet nga Isa a.s. qe ka kaluar e qe eshte ngjyre geshtenje me floke te drejta? 

Do te vazhdohet...

Besim Culangji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jalsa Salana 2023 (Tubimi Vjetor) i Ahmedia Musliman Jemaatit ne Prishtine/Kosove

Te shtunden me 20. Maj 2023 mbahet Jalsa Salana (Tubimi Vjetor) i Ahmedia Muslim Jamaatit ne Prishtine/Kosove prej ores 8:00-18:00

Te interesuarit qe kane interes per te ndegjuar dhe te dijne vertetesine e Islamit munde te vijne ne ket aderese:

Hotel ,, Venus''

Magjistralja Prishtine-Lipjan (afer QMI-se) prej ores 8:00

Prishtine

Tel. 038349271305

038344578886 Imam Janahudin: 038349545879 - Humanity First

Tel. 043-855331